Bageudstyr

Den bedste pizzaovn til prisen: Bag pizza som en ægte italiener

Bag lækkert italiensk pizza med en god pizzaovn

Vi nærmer os med hastige skridt de lange lyse sommeraftener, hvor man kan sidde på terrassen og bare nyde når vi har godt vejr. Når det handler om at nyde en aften på terrassen, så har vi en klar favorit. Det er nemlig svært at finde på noget bedre end en hjemmelavet pizza, der kommer direkte fra ovnen, kombineret med et godt glas vin og godt selskab.

Det der med at bage den perfekte italienske pizza er dog ikke nødvendigvis det nemmeste. Det er efterhånden blevet lidt af en videnskab at lave den perfekte pizza – og vi må efterhånden konstatere at det er svært at gøre i en normal ovn i køkkenet. Der skal simpelthen ekstraordinær høj varme til at bage den helt perfekte pizza og der rækker en traditionel ovn sjældent. Et godt alternativ kan være en grill med en pizzasten, men det er bare stadig ikke helt som at have en rigtig pizzaovn.

Der er selvfølgelig mange ting, der er vigtige, hvis du skal skabe den perfekte pizza. Surdej kan gøre underværker, det samme kan gode råvarer og god pizzasauce. Det bliver dog bare aldrig helt det samme, at bage en pizza i en almindelig ovn kontra at bruge en rigtig pizzaovn, som kan nå op på grader, hvor pizzaen bages lynhurtigt så den får sprød bånd, luftig skorpe og perfekt tilberedt fyld.

Hvis du allerede nu står klar på spring til at gå ud på terrassen, nyde det gode vej, drikke et godt glas vin og ikke mindst tilberede den perfekte pizza, så skal du læse med her. Du får nemlig vores tip til den perfekte pizzaovn – og den koster ikke engang en formue.

Vores favorit: Den perfekte pizzaovn fra Ooni

Det der med at lave god hjemmelavet pizza er i de senere år blevet lidt af en trend. Den hægtede sig lidt på surdejen, som var en af de gode ting, der kom med coronaen. Ikke at surdej er nogen ny ting, men det var som om at den fik nyt liv under pandemien – og lidt det samme kan man sige om de gode pizzaer. Netop derfor, har vi også set at udvalget af pizzaovne er eksploderet. Der er masser af valgmuligheder i mange forskellige prisklasser og moderne designs, som er langt fra den traditionelle stenovn, men bringer mange af de samme gode egenskaber med sig.

Vi kunne bruge lang tid på at skrive om diverse pizzaovne og hvorfor hver enkelt af dem er god eller det modsatte. Vi har dog valgt en lidt anden tilgang, hvor vi i stedet bare vil præsentere dig for vores favorit med det samme. Vi lover dig nemlig, at du ikke går galt i byen med en pizzaovn fra Ooni.

Ooni stammer fra Skotland og lancerede faktisk deres første pizzaovn tilbage i 2012. De har dog først for alvor fået medvind på det danske marked i de senere år, som de så tilgengæld også har taget med storm. Den smart ved en Ooni pizzaovn er at den er for alle. Den er forholdsvis lille, kan nå meget høje temperaturer og så er den for alle, fordi at den er nem at bruge. Dertil er prisen også meget fornuftig sammenlignet med andre alternativer.

Lav det bedste pizzaer med en Ooni pizzaovn

Ooni Koda pizzaovn

Ooni pizzaovnen fås i mange forskellige varianter, både til f.eks. gas og til træpiller. Vi vil helt klart anbefale dig at vælge en til gas. Det er bare lidt nemmere at få tændt op og du vil sikkert få den brugt mere end hvis du selv skal tænde op i træpillerne hver gang. Man mister selvfølgelig lidt på smag, men det er ikke væsentligt i forhold til fordelene ved en pizzaovn på gas.

Her er de to bedste bud på en pizzaovn fra Ooni med gas:

  • Ooni Koda 12
  • Ooni Koda 16

Uanset hvilken model du vælger, så er det basalt set den samme ovn, den eneste forskel er størrelsen. En Ooni Koda 12 har plads til en pizza med en diameter på 30 cm, hvor en Koda 16 har plads til en diameter på 40,6 cm. Prisforskellen på de to modeller er cirka 700-800 kr. Her er vores klare anbefaling at vælge en Koda 12 og spare de 800 kr. Ovnen bager alligevel pizzaen så hurtigt, at det er rigeligt med 30 cm, fordi inden du har set dig om, så er den næste pizza klar til at blive spist.

Derfor skal du vælge en Ooni Koda – fordele & ulemper

Der er mange gode grunde til at gå med en Ooni Koda, hvis du er på jagt efter en god pizzaovn. Først og fremmest, så er prisen ganske fornuftig. En Ooni Koda 12 kan du købe for cirka 2.300 kr. hos en dansk forretning. Ovnen kører som sagt på gas og varmer hurtigt op. Den kan nå en temperatur på 500°C på cirka 20 minutter. Der er indbygget pizzasten og med 500 grader, så tager det ikke meget mere end 1-2 minutter før pizzaen er færdig.

Hvis du overvejer at købe en Ooni 12, så er det vigtigt at være opmærksom på at slange og regulator til gas, ikke medfølger. Det kan dog sagtens købes seperat for cirka 300 kr. Så den samlede pris for pizzaovnen ender på cirka 2.500 kr.

Fordele ved Ooni Koda 12

Praktisk størrelse
Hurtig opvarming – kun 20 minutter
Høj temperatur – 500°C
Meget nem at bruge
Medfølgende pizzasten
Lynhurtig bagning – 1-2 minutter per pizza
Meget holdbar og slidstærk

Ulemper ved Ooni Koda 12

Holder ikke til at stå udendørs i længere perioder
Det kan være svært at få pizzaen ind
Slange og regulator skal købes separat

Priser på Ooni Koda 12 & 16

Hvis du er blevet overbevist om at i år er sommeren, hvor du skal stå på terrassen og være ægte italiensk pizzamester, så skal du naturligvis finde den bedste pris på Ooni’s pizzaovn. Det har vi heldigvis gjort let for dig. Vi har nemlig fundet de bedste priser hos en række gode forhandlere, som du trygt kan handle ved.

Husk: Gasslange og regulator skal købes separat – køb begge dele for 300 kr. her.

Ooni Koda 12

i samarbejde med PriceRunner

 

KitchenOne
2.286 kr.
Proshop
2.286 kr.
Elgiganten
2.499 kr.
Ooni Koda 16

i samarbejde med PriceRunner

 

Elgiganten
2.999 kr.
Proshop
3.977 kr.
KitchenOne
3.990 kr.
Video om Ooni Koda 12

Andet spændende bageindhold til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed