Guides

Fastelavnsboller: Den store oversigt over de bedste fastelavnsboller

Fastelavnsboller 2023

I en tid, hvor der ellers ikke er enormt meget at juble over, så er vi nået til et af de absolutte højdepunkter. For de fleste bageentusiaster og folk med bare en lidt sød tand, går vi nu ind i en stor sæson; nemlig den for fastelavnsboller. Her har vi for alvor set en trend over de seneste år, hvor fastelavnsbollens popularitet blot er fortsat med at stige, år efter år.

Flere bagerier er begyndt at arbejde hårdt på at skabe den perfekte fastelavnsbolle. Der er dog delte meninger om hvad den perfekte fastelavnsbolle skal kunne. Skal den f.eks. være af den gammeldags slags eller med fløde? Hvordan er den perfekte kombination af luftig bolle, blød creme, marcipan, glasur og marmelade – og skal der f.eks. nougat eller andet godt i? Det er mange store spørgsmål, men heldigvis kun et godt svar: du skal bare smage dig frem.

Men hvor finder man så alle de gode fastelavnsboller? Vi har lavet oversigten for dig – så skal du bare vælge hvilken dag, du skal prøvesmage dem.

Oversigten opdateres løbende. Mangler der en på listen? Send dit tip til os på mail@bagekurser.dk.

Fastelavnsboller i Århus

Århus har masser af fantastiske bagerier, som allesammen har lavet deres bud på den bedste fastelavnsbolle. Her finder du dem:

DavidBreadHead
DavidBreadHead er stormet frem i Århus med fantastisk bagværk, både når det gælder diverse kager, men især også brød af surdej. DavidBreadHead er i dag at finde to steder i Århus, hvoraf Ny Munkegade 4B byder på en café, hvor man kan sidde og nyde både bagværk og barista kaffe. Sidste år leverede bageriet en fantastisk fastelavnsbolle, som især blev populær fordi den indeholdte masser af creme. Det fortsætter i samme spor i år, hvor DavidBreadHead holder fast i samme opskrift, der byder på en lækker bolle, vaniljecreme, marcipan og brombær. Hele herligheden er dyppet i mørk chokolade og pyntet med spiselige blomster.

Adresse: Ny Munkegade 4B & J.M. Mørks Gade 7

Jumbo Bakery
Har du bare en lidt svag side for bagværk og bor du i eller omkring Århus, så kender du med garanti til Jumbo. Bageriet har virkelig slået igennem og er i dag at finde to steder i byen. Fastelavnsbollen er ikke blevet afsløret endnu, men vi forventer at den bliver det inden længe.

Adresse: Ankersgade 12B & Mindet 4

Berta Ved Siden A
Ved siden af Restaurant Hærværk på Frederiks Allé finder du søsterforretningen, Berta Bageri. Her bydes du på alverdens surdejsbrød, croissanter og meget mere. Berta vil også være med når det gælder fastelavnsboller og har givet deres bud på en fornem en af slagsen. Den ligner i den grad en af dem man skal prøve. Fastelavnsbollen er af den gammeldags slags og byder på en lækker smørbolle, remonce, diplomat creme med tonkabønne, ganach og havsalt.

Adresse: Frederiks Allé 105, st. th, 8000 Aarhus C

La Cabra
La Cabra er i Århus kendt som et af de bedste bagerier og hyldes desuden ofte for deres fremragende kaffe. Bageriet i Borggade har da også flere gange leveret en fastelavnsbolle ud over det sædvanlige og i år er ingen undtagelse. Her er den holdt simpelt, men det kan altså også noget. Prøv fastelavnsbollen som består af en luftig bolle, vaniljecreme og hindbær marmelade.

Adresse: Borggade 4F, 8000 Aarhus C – Kan købes fra den 16/1 kl. 10.00

Schweizerbageriet
Schweizerbageriet plejer at levere en solid fastelavnsbolle, både i den gammeldags og fløde versionen. Det er det samme i år, hvor du bl.a. kan få en dejlig fastelavnsbolle med fløde. Den helt store nyhed har dog været tre nye versioner af den gammeldags fastelavnsbolle. Her kan du vælge i mellem tre varianter:

 • Mascarponecreme med hjemmelavet hindbærmarmelade
 • Gold Sarah Bernardcreme med saltede peanuts
 • Mascarponecreme med Oreo

Adresse: M. P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus

Fastelavnsboller i København

Listen opdateres løbende.

Andersen Bakery
Andersen Bakery på Islands Brygge har i de forrige år trukket lange køer netop i tiden for fastelavnsboller. I år disker bageriet op med hele 7 smagsvarianter af en fastelavnsbolle, som fusionerer de danske og det japanske. 62 kr. er måske i den høje ende, men vi vurderer denne som en af dem man skal smage i år. Bunden i fastelavnsbollen er lavet af croissantdej, hvortil der er en sprød kiks på toppen af cremen, som kan vælges med følgende syv smage:

 • Æble & Yuzu flødecreme
 • Hindbær & Matcha flødecreme
 • Solbær, Citronverbena & mascarponecreme
 • Nougat, Saltkaramel & Chokoladecreme
 • Rabarber & Vanilje flødecreme
 • Ristet Mandelcreme & flødeskum
 • Appelsin, Chokoladecrumble & Mascarponecreme

Adresse: Thorshavnsgade 26, 2300 København S
Pris: 62 kr.

Juno the bakery
Juno er kendt for deres semlas, som stammer fra Sverige, men har tætte forbindelser til en fastelavnsbolle. I år kører Juno endnu engang med lækre semlas på menuen. Disse består af en luftig briochebolle med kardemomme, marcipan, vaniljesirup, mandler, flødeskum og flormelis. Har du ikke prøvet den endnu, så er det en af dem, der helt sikkert er værd at have på listen.

Adresse: Århusgade 48, 2100 København

Fastelavnsboller i Odense

Listen opdateres løbende.

Wendorff
Wendorff stiller med en stærkt sortiment af både gammeldags og fløde fastelavnsboller. Der findes desuden en vegansk variant af den gammeldags variant. Der er flere smage at vælge i mellem:

 • Gammeldags (fra 21 kr.): Creme, nougat, hindbær (vegansk) eller chokolade
 • Flødefastelavnsbolle (fra 33 kr.)
  • Wienerbrødsbolle: Hindbær, nougat eller sveske
  • Vandbakkelse: Citron eller kaffe/amaretto

Adresse: Asylgade 16, 5000 Odense

Mr. Torp
Mr. Torp er igen i år klar med lækre fastelavnsboller. Salget starter fra den 17/1 kl. 10:00.

Adresse: Vintapperstræde, 5000 Odense

Fastelavnsboller i Aalborg

Listen opdateres løbende.

Penny Lane
En klassisk gammeldags fastelavnsbolle kan noget specielt. Den opskrift følger Penny Lane i Aalborg, dog med et tvist. Her finder du seks forskellige smagsvarianter, hvoraf en af dem vil skifte fra uge til uge. For kun 28 kr. er der masser af værdi for pengene at hente. Du kan vælge mellem følgende smage:

 • Vaniljecreme
 • Vaniljecreme med chokolade
 • Æble/remonce
 • Hindbær
 • Marcipan/nougat
 • Ugens udvalgte – først uge er brunsviger

Adresse: Skipper Clements Gade 1a, 9000 Aalborg
Pris: 28 kr.

Andet spændende bageindhold til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed