Flødebollekursus

Flødebollekursus

Flødeboller er elsket af mange, i hvert fald når de gælder om at spise dem. Til gengæld, så er de også hadet af mange, når det gælder om at lave dem.

Flødeboller er nemlig ikke nødvendigvis lige det nemmeste at lave hjemme i sit køkken. På trods af det, så er det noget mange er begyndt at prøve. Det er selvfølgelig fordi at det smager vanvittigt godt, men også fordi at det er ret sjovt at lave flødeboller – både alene, men især også i selskab med andre. Det er desuden noget som både børn og voksne i alle aldre, har glæde af at være en del af.

Er du en af dem der har prøvet at lave flødeboller eller har du i lang tid tænkt på, at det måske var noget du skulle prøve at begive dig ud i? Uanset hvad, så er et flødebollekursus helt sikkert noget for dig. Vi har samlet de bedste flødebollekurser fra hele landet, så du kan finde et nær dig. Vi lover dig at du både bliver bedre, kommer til at have det mega sjovt og får en masse tips og tricks med dig hjem.

Flødebollekurser i hele Danmark

Hvad er en flødebolle?

De fleste ved det nok allerede, men hvis vi skal starte med det helt grundlæggende, så består en flødebolle af en bund, enten af vaffel eller marcipan, en flødebolleskum, et chokoladeovertræk og sommetider noget pynt. Kombinationen af disse elementer giver det vi i Danmark kender som en flødebolle.

  • Flødebollebund: Tager man den traditionelle flødebolle, så er bunden en vaffelbund. Der findes dog også flødeboller med marcipanbund.
  • Flødebolleskum: Den lækre flødebolleskum minder meget om marengs. Den er lavet på sukker, vand og æggehvider, som piskes til en luftig og cremet masse.
  • Chokoladeovertræk: En flødebolle er overtrukket med chokolade. Traditionelt set, så er overtrækket af mørk chokolade. Det er dog i de seneste år blevet populært at lave overtræk af lys, hvid, amber og ruby chokolade.
  • Flødebolle pynt: Det sidste element på flødebollen er pynten. Den mest klassiske pynt er kokos, som kommes ovenpå flødebollen mens chokoladen størkner. Man kan også bruge frysetørrede hindbær eller guldstøv som pynt.
Flødebollekursus

Har du styr på alle disse elementer, så er det ret lige til at lave en flødebolle. Det er dog ikke nødvendigvis nogen nem opgave at have det. Det absolut sværeste elementer af en flødebolle er skummen og chokoladeovertrækket.

Flødebolleskummen skal have den rette konsistens for at den ikke falder sammen, når den overtrækkes. Chokoladen skal være perfekt tempereret for at den får det helt rigtige knæk. Hvis du godt kunne tænke dig at få rigtig godt styr på disse elementer, så bør du helt klart overveje et flødebollekursus.

Hvad laver man på et flødebollekursus?

På et flødebollekursus vil du ofte lære hvordan man laver alle elementer, samt hvordan de sættes sammen. Der er specifikke dele af det at lave flødeboller, som særligt kan volde udfordringer.

Bunden på en flødebolle er nok det nemmeste at lave. Hvis det er en marcipanbund, kan de fleste i hvert fald oftest være med. Der hvor en flødebolle kan give udfordringer er på skummet og dets konsistens, sprøjtearbejdet, samt det altid svære chokoladeovertræk af perfekt tempereret chokolade.

Af disse grunde er det også tit elementer som sprøjteteknik og chokoladetemperering, samt overtræk, som er en central del af et flødebollekursus. Du får altså lov til at lære alle de rette tricks til at få det til at sidde lige i skabet.

Nogle flødebollekurser har også fokus på hvordan man kan pynte flødeboller, hvilket smage man kan bruge og meget andet. Fælles for alle er dog, at du bliver sat grundigt ind i de vigtigste elementer af en flødebolle og at du får lov til at prøve at lave dem i fællesskab med de andre på kurset.

Alt det du lærer og de tricks samt opskrifter du får, kan du selvfølgelig tage med dig hjem. Så har du rig mulighed for at fortsætte med at øve dig, så du kan blive flødebollekonge eller dronning i jeres familie.

Hvad koster det at deltage i et flødebollekursus?

Prisen for at deltage i et flødebollekursus kan variere en del fra kursus til kursus. Generelt vil vi dog sige at det maks koster 500 kr. at deltage og der findes også flere kurser, som koster i omegnen af de 300 til 400 kr. per deltager.

Et kursus varer som regel i mellem en og tre timer, så hvis man kigger på prisen man betaler per times undervisning, så er det egentlig ikke specielt dyrt at være med. Prisen er desuden inkl. alle de materialer du skal bruge, samt eventuel forplejning, opskrifter, smagsprøver og hvad du ellers måtte få med hjem.

Prisniveauet på flødebollekurser sammenlignet med mange andre bagekurser, gør dem også ideelle som et godt gaveforslag. Mange har måske ikke lige overvejet det som en gave, men det kan faktisk være ret sjovt at give i gave, f.eks. til en konfirmand. Derudover er det en rigtig god oplevelse at dele med den man nu giver gaven til.

Hvor lang tid tager et flødebollekursus?

Længden på et flødebollekursus afhænger lidt af hvor avanceret det er. I kurser hvor der er fokus på at lave flødebollerne helt fra bunden, vil det ofte tage cirka 2,5 til 3 timer. Så kommer man også omkring alle grundelementerne i en flødebolle og lærer at sætte dem sammen.

Der findes også flødebollekurser, hvor fokus er mere på at sætte flødebollens elementer sammen, fremfor at lave det hele fra bunden. Det vil sige at skummen, bunden, chokoladen og pynten er klar når du kommer. Du skal bruge tiden på at lære at overtrække flødebollen og pynte den – og selvfølgelig smage. Disse kurser vil ofte være lidt kortere, cirka 1 til 2 timers varighed.