Kagekursus

Kage med citron

Hvad er et kagekursus?

Er du en af de mange mennesker, der hver Lørdag sidder klistret til skærmen for at se Den Store Bagedyst? Og drømmer du om at kunne skabe vilde kagekreationer på samme vis som det sker i det program? Eller måske ønsker du bare at mestre lidt flere teknikker end den klassiske bradepandekage eller muffin?

Så er et kagekursus helt sikkert noget for dig. Der findes mange forskellige typer af kagekurser, hvor du kan blive introduceret til alle de forskellige dele, der indgår, når man skal bage en velsmagende og smuk kage. Du behøves ikke at være på et bestemt niveau mht. til kagebagning, alle kan deltage i et kagekursus og få noget ud af det. Kagekurser handler generelt om at man, naturligt nok, skal lære at bage diverse typer af kager. Kagekurser kan bestå af mange dele, men vil som oftest inkludere en introduktion efterfulgt af bagning af forskellige kager, herunder forberedelse, anvendelse af forskellige teknikker og selvfølgelig selve bagningen med fokus på temperatur, bagetid mm. De fleste kagekurser rundes af med at man selvfølgelig smager på bagværket og hyggesnakker lidt om dagen og kurset.

Et kagekursus er en unik mulighed for at lade kreativiteten udfolde sig og lære nyt. Her kan du få viden om en helt masse forskellige bageteknikker, som du kan bruge når du kommer hjem i dit eget køkken. Et kagekursus er desuden en aktivitet, som er oplagt at dele med nogen du holder af. Det er nemlig rigtig hyggeligt at være deltager på et kagekursus, så du kan med fordel invitere venner eller familie med til en hyggelig dag i kagens tegn.

Kagekurser i hele Danmark

Hvorfor skal du deltage i et kagekursus?

Der findes et hav af gode grunde til at deltage i et kagekursus. Nogle af dem har vi allerede nævnt, men nedenfor finder du en liste med endnu flere – hvis du har brug for mere overbevisning før du booker din plads på et kursus.

 • Lær at bage forskellige typer af kage
  • Som deltage på et kursus vil du naturligvis lære at bage diverse typer af kage. Det kan variere fra kursus til kursus hvilket fokus det har, så hvis du har et ønske om at lære at bage en bestemt type kage, så hver opmærksom på dette før du booker din plads.
 • Lær om nye bageteknikker
  • Bagning af kager involverer et hav af forskellige bageteknikker. På et kagekursus kan du få en god start, hvis du har lyst til at kaste dig ud i brugen af nye teknikker. Her vil du have mulighed for at prøve det af og få svar på eventuelle spørgsmål du måtte have undervejs.
 • Få ny inspiration i køkkenet
  • Kagekurser er en unik mulighed for at få ny inspiration i køkkenet. Måske er du kørt lidt træt i at servere den samme kage igen og igen – et kagekursus kan være vejen til helt nye typer af kager.
 • Nyd en sjov og hyggelig oplevelse
  • Vores klare fornemmelse er at kagekurser er utroligt sjove og hyggelige oplevelser. De samler naturligt nok folk, der allesammen har en passion for kage og det giver et godt rum for læring og hygge.
 • Giv et kagekursus som gave
  • Hvis du kender en kageentusiast eller en person, der generelt har en passion for kage, så er et kagekursus en oplagt gave – du kan eventuelt invitere dig selv med.

Hvad koster et kagekursus?

Kagekurser kan som tidligere nævnt have vidt forskelligt fokus, varighed, niveau mm. Dette har naturligvis også en betydning for prisen for at deltage i kurset. Generelt set, så er dog ikke så dyrt at deltage i et kagekursus, som man måske skulle tro.

Som hovedregel, så koster det mellem 300 og 1.000 kr. at deltage i forskellige kagekurser. De billigere kagekurser vil typisk være af kortere varighed og have et mere specifikt fokus på en enkelt type kage, hvor de lidt dyrere kurser kan have et bredere fokus og længere varighed.